13 april 2018
Bye bye Facebook

Ik ben geen voorstander van privacyschending en ongeremde profilering. Jij natuurlijk ook niet… maar stoppen is niet makkelijk.

Toch… als we het met z’n allen doen, dan heeft het wel degelijk effect. Ik heb het gedaan en ik bevind me in goed gezelschap, namelijk dat van Elon Musk en Arjan Lubach.

Bekijk Bye Bye Facebook van Arjan Lubach

Denk dus volgende keer nog een keer extra na voordat je die Google of Facebook pixel installeert (of mij vraagt het te doen). In het kader van deze privacyschending heb ik ook een account aangemaakt bij Protonmail (ik gebruikte tot nu toe altijd Gmail). Protonmail is iets te goed beveiligde email. Alles om je er maar van te overtuigen dat er niemand meekijkt… want data verzamelen is nou eenmaal de norm geworden, zowel in de algemene voorwaarden als stiekem (door overheden). Ieder initiatief dat daar verandering in probeert te brengen, steun ik.

()  Joost van der Schee

volgende blog post volgende post vorige blog post vorige post Scroll naar boven