17 augustus 2016
Jekyll tegen de rest van de wereld

Vol vertrouwen nam ik plaats midden in de zaal. Mijn keuze om te kiezen voor 100% statisch was de juiste. Ik voelde me de rust zelve — niets kon mij raken.

Om mij heen waren website eigenaren druk in de weer met WordPress beveiligingsupdates, terwijl ze op hetzelfde moment lekken probeerden te dichten die dubieuze gratis plug-ins in hun o-zo-belangrijke websites hadden achtergelaten.

Ik zag een man met zijn hoofd traag tegen het raam bonken. Het was geen medische aandoening. Hij immiteerde gewoon de snelheid waarmee zijn op PHP-gebaseerde, databasegestuurde website nieuwe verzoeken accepteerde.

Vanuit mijn ooghoek zag ik een vrouw wild met haar armen zwaaien. Ze wilde de zaal in. Helaas voor haar liet niemand haar binnen—haar website was besmet met malware en bij ieder bezoek verscheen er een waarschuwing die bezoekers adviseerde zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken.

Statische website generator, gelukzaligmakende rust. Waarom houd ik toch zo veel van je?

Read more…

()  Joost van der Schee

volgende blog post volgende post vorige blog post vorige post Scroll naar boven